Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Tahiti

Hornatý ostrov Tahiti leží v souostroví Francouzské Polynésie v Tichém oceánu a skládá se ze dvou částí – Tahiti Nui (velký ostrov) a Tahiti Iti (malý ostrov). Jeho rozloha činí 1 042 km2 s nejvyšší horou Orohena (2 241 m).

Na severovýchodním pobřeží najdete hlavní město Papeete, které je ekonomickým a politickým centrem destinace. Obklopeno je pásmem hor a ostrovy, na kterých se nacházejí luxusní letoviska a mnoho turistických zajímavostí.

Ostrov Tahiti se tyčí nad Tichým oceánem, obklopen mohutným pohořím, uvnitř kterého se skrývají hluboká údolí, čisté průzračné říčky a honosné vodopády. Pevnina je domovem mnoha druhů tropických květin a většiny obyvatel ze souostroví Společenské ostrovy ve Francouzské Polynésii.

Tahiti Nui (velký ostrov) a Tahiti Iti (malý ostrov) tvoří nejosídlenější část Francouzské Polynésie. V této oblasti je mnoho potápěčských center, vhodných pro začátečníky i pokročilé. Příznivce potápění a šnorchlování z celého světa každoročně vábí především průzračné mělké moře, prudké srázy, ponory k starodávným vrakům a korálovým útesům, u kterých se hemží hejna rozmanitých druhů korálových ryb.

Ostrov Tahiti je znám zejména pro svá pohoří, lesnatá údolí a fascinující vodopády. Nicméně málokterý zážitek se může vyrovnat možnosti spatřit úžasný svět v hlubinách Tichého oceánu. Při potápění ve zdejších vodách se běžně setkáte s proplouvajícími rejnoky, delfíny i žraloky a z hlubin oceánu můžete uslyšet „zpívající velryby“ - keporkaky.

Hlavní město Papeete se rozkládá na severovýchodním pobřeží spolu s přístavem chráněným útesy. Město Papeete, které je politickým a ekonomickým srdcem země, je ohraničeno pruhem pobřeží a pásem hor, obklopeno ostrovy, které jsou nyní pokryty luxusními residencemi. Dnes je to pulzující město, které ožívá ve večerních hodinách. Najdete zde desítky barů a restaurací a zábava se může protáhnout až do ranních hodin.

Oliver Breaud International Golf Course Atimalbo s parem 72 úderů je jediným golfovým hřištěm na Tahiti. Hřiště bylo vybudováno v šedesátých letech na bývalých bavlníkových plantážích a je specifické zejména vyšší trávou, která mnohem lépe odolává horku a působení slunce. Po nedávné renovaci naleznete u hřiště kromě dvou uměle vytvořených rybníků i klubovnu, odpaliště, restauraci, bazén, obchod s golfovými potřebami a tenisové kurty.

Na ostrově Tahiti žije většina obyvatel Francouzské Polynésie. Domorodci jsou velice vstřícní lidé a jejich klidný a neuspěchaný život je až neskutečně nakažlivý. Pro návštěvníky nabízí ostrov Tahiti výběr z neomezeného množství aktivit, ať už je to ideální reliéf pro pěší turistiku nebo průzračně čisté laguny vhodné pro šnorchlování či potápění. Skalnaté pobřeží na západní straně ostrova Tahiti nabízí okázalé  výhledy a dlouhé černé písečné pláže s ideálními vlnami pro surfování. Můžete také jen relaxovat v příjemném prostředí místních lázní či bazénů.

Na ostrově vládne tropické klima, které lze rozdělit na dvě hlavní období – období dešťů a období sucha. První výše zmíněná sezóna tzv. "polynéské léto" trvá v měsících listopad až duben, kdy napadne ve Francouzské Polynésii kolem ¾ ročních srážek. V období dešťů se vyskytují hojné a nepředvídatelné bouřky, vzduch je dusný a často je zataženo. Průměrná teplota se pohybuje kolem 27-30°C. Nejteplejší měsíce jsou únor a březen.

Na ostrově Tahiti navštivte muzeum perel nebo Paula Gauguina, u letiště se ponořte k vrakům letadel. Pro sportovněji založené je tu vodní lyžování, parasailing, surfování, tenis či horská kola. Místní obyvatelé jsou velmi přátelští, jejich kultura a pohostinnost návštěvníky jistě okouzlí. A jako suvenýr si kromě nezapomenutelných zážitků z dovolené odvezte i některou z překrásných perel, které se tu pěstují na farmách.

Hlavní ostrov Tahiti spojte s návštěvou sesterské Moorea, světoznámého Bora Bora i klidnějších atolů Huahine, Raiatea, Rangiroa či Manihi. Poznejte nefalšovaný půvab nejkrásnějších ostrovů světa. Není zde žádná masová turistika a žádné znečištění přírody. Srovnatelné bydlení v bungalovu nad vodou s prosklenou podlahou, s vlastní terasou a schodištěm do vody Tichého oceánu nenajdete snad nikde jinde na světě.

Zajímavá nabídka
Ostrov Tahiti je jednou z nejoblíbenějších destinací pro romantické duše. Na hlavním ostrově Francouzské Polynésie lze prožít krásný symbolický obřad či svatební cestu. Svatba na Tahiti není v České republice právoplatná, přesto se zájem o podobné symbolické obřady v exotických destinacích neustále zvyšuje.

Autor: Alexandra Rohanová

Článek byl zobrazen 3 042 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko